tisdag 12 januari 2010

Chililax med Limesås

En rätt snabb fiskrätt som smakar mycket och är samtidigt lite krispig.

Chililax med Limesås
4 portionsbitar laxfile
salt peppar
1 dl pumpafrön
1 msk sesamolja
4 msk sweet chilisås

1 vitlöksklyfta
Sätt på ugnen 250°
Salta och peppra laxen lägg dem trångt i en ugnssäker form
Blanda pumpafrön, sesamoljan, chilisåsen,
pressad vitlöken bre över blandningen över laxen.
Ställ in laxen i mitten av ugnen ca 10-15 min

Limesås
2 dl creme fraiche
pressad saft av lime (ha i efter egensmak)
salt, peppar
honung

ev 1/2 dl hackad färsk koriander
Rör ihop såsen och ha i kryddor efter egensmak.
Servera grönsaker och kokt potatis till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar