söndag 14 februari 2010

Hamburgerbröd


12 st
50g jäst
5 dl ljummet vatten
1 dl rapsolja
2 tsk salt
2 dl havrekli
12 dl dinkelsikt
pensling: 1 ägg och svarta sesamfrön

Smula ner jästen i det 37g vattnet. Tillsätt olja,salt.
Blanda i havrekli och dinkelsikt spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig.
Jäs degen i 30 min.
Knåda degen baka sedan små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 min.
Sätt på ugnen 225grader
Vispa ägg pensla på brödet. Strö på sesamfrö grädda i ugnen i ca 10-12 min.

Ulrika Davidsson har inspirerat mig att göra egna hamburgerbröd. Grundreceptet finns i hälsokokboken som hon har skrivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar