tisdag 26 juli 2011

Mandel panerad torsk med Hollandaisesås


En riktigt god fisk som man panerar i sesamfrön, mandel och ägg.
Använde två fiskblock räcker till ca 6 st.
Till det gjorde jag Hollandaisesås. Det var första gången jag gjorde egen Hollandaise jag fick vispa riktigt ordentligt armmuskeln fick sig lite träning , men resultatet blev bra.
Receptet kommer från bloggen Lanners köksblandning

Mandel panerad torsk
Mal sesamfrön i en mortel blanda i salt och vänd torskfiléerna i det.
Vispa ihop flagad mandel med ägg och vänd ner torskfiléerna och stek dem i smör.

Tips:
Ha inte för hög värme när du steker
Var inte för snål med smöret
Citronsaften som blir över är god att ha på sallad, fisken eller bordsvattnet
Servera en sallad till och ev potatis

Hollandaisesås
150 g smör
2 äggulor
1 tsk pressad citronsaft
3 msk vatten
salt, peppar

Pressa saft från en citron
Separera äggulor och vitor
Smält smöret på svag värme utan att det bryns.
Blanda äggulor, citron och vatten i en kastrull, ej av aluminium.
Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten.
Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning.
Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med.
Smaksätt med salt och peppar.

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du gillade det.
    hoppas du får en skön sommar.

    SvaraRadera