lördag 27 augusti 2011

Räkpasta med Ruccola


Räktemat fortsätter men nu med ett recept. Den här rätten har jag mixtrat med många gånger tills jag fick den perfekt nu är den så god. Den går ganska fort att göra det som tar längst tid är att skala räkorna.

4 port
500g räkor
Fullkornspasta
1 påse ruccola (70g)
3-4 vitlöksklyftor
2 röda chili
1 citron (ekologisk, använder bara skalet)
200g mozzarella
11/2dl riven parmesanost
olivolja
flingsalt
svartpeppar
1dl pastavatten

Skala räkorna
Koka pastan (spara 1 dl pastavatten häll av resten )
Skrubba citronen i varmt vatten.Riv citronskalet
Skölj och grovhacka ruccolan
Skär mozzarella i mindre bitar
Skala och och hacka vitlöken
Skölj och finhacka chilin spara lite kärnor i chilin för att få lite hetta och god smak.
Fräs vitlök och chili i olja, häll sedan i räkorna fräs hastigt.
Blanda sedan alla ingredienser i en serveringsskål krydda med salt och peppar och ringla lite olivolja över rätten.

7 kommentarer: