söndag 5 januari 2014

Boktips

Har verkligen slappat denna julledighet förutom lite träning då och då. Mycket av min slapp tid har jag använt till att läsa böcker. Tänkte därför ge er lite lästips i dag

 
Det goda inom dig av Linda Olsson
Det handlar om en svensk kvinna som flyttat till Nya Zeeland. Där hon lär känna en liten pojke som bor hos sin mormor som inte är så snäll mot honom. Man får sedan följa deras liv som är både vackert och sorgligt.
Boken har några avsnitt som jag upplever är seglästa, men annars är den lättläst och det är en riktigt välskriven bok som berör.
Den får 3 av 5 poäng 


Livet efter dig av Jojo Moyes
Det här är en bok som påminner lite om "oväntad vänskap" fast ändå inte?
Boken handlar om Will som är en aktiv,  framgångsrik och levnadsglad ung man.
En dag råkar han ut för en olycka och blir förlamad från halsen och ner.
Han är deprimerad och bestämmer sig för att åka till en klinik i Schweiz för att avsluta sitt liv.
Han ger sin familj 6 månader och om han fortfarande känner likadant lovar de att de ska ta honom dit. Föräldrarna anställer Lou som "sällskapsdam" hennes uppgift blir att försöka gör allt för att få honom att ändra sitt beslut. Kärlek uppstår men räcker det?
En riktigt bra bok där den är skriven mestadels från Lous perpektiv. Vid några tillfällen i boken så har författaren valt några korta inlägg med några bipersoner detta tyckte jag var lite störande.Men annars är den lättläst bok som berör. Den får 4 av 5 poäng 

Böckerna finns på bokbörsen om man kan tänka sig köpa en begagnad bok annars finns ju alltid Adlibris

Nu har jag tagit en ny fräsch bild  till denna goda klassiska fiskrätt se recept här.. 


Ha det gott

3 kommentarer: