lördag 22 november 2014

Vildsvinsgryta

Idag har jag förberett efterrätten till nyår körsbär i rom finns recept här... blandade jag lite annorlunda än förra gången tog det jag hade hemma, så det blev 11/2 dl ljus muscovadosocker och 11/2 dl kokossocker jag lade även i några stycken torkade aprikoser förutom russinen:)
Testade också att göra en saffransfudge blir den bra så kommer det snart upp här på bloggen.

Här kommer ett riktigt gott recept på vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta
700 g vildsvinskarré
1-2st gul lök
2st  morötter
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
1 tsk persilja
1 msk kalvfond
2 dl rödvin
3 dl vatten
1-2 nävar torkade trattkantareller
1 dl grädde
smör
salt och peppar
maizena
soja
Lägg de torkade trattkantarellerna i kallt vatten
Skär vildsvinsköttet i  mindre bitar.
Skala och hacka den gula löken.
Skala och skär morötterna i bitar.
Finhacka vitlöksklyftan.
bryn köttet i smör
Tillsätts lök och morotsbitar låt bryna en stund.
Ha i timjan, tomatpuré, vin, vatten och fond
Låt grytan sedan sjuda under lock i 45 minuter.
Sila bort vattnet från trattkantarellerna och lägg i grytan.
Häll i grädden
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan 5 minuter till.
Färga med soja och smaka av med salt och peppar.
Strö över med persilja

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @Millafunderar

8 kommentarer:

  1. Gahhh ser underbart gott ut :) Kul att du också gillar Denise Rudberg :) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Den där saffransfudgen såg verkligen smarrig ut när vi såg bilden på Instagram:) Vildsvin får vi en leverans av i januari, så då blir det till att laga vilda grytor igen, just nu är det hjort som gäller. Grytan låter god, aldrig fel med en mustig gryta med vin i.

    Ha en fin vecka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vildsvin är riktigt gott jag som annars inte är så förtjust i fläskkött. Hjort har vi inte haft hemma på länge såå gott:) Grytan blev en riktig höjdare:)

      Radera
  3. Saffransfudge ... så spännande och mumsigt det låter. Ser fram emot att höra mer om detta projekt. Önskar dig en trevlig måndag. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Saffransfudgen blev bra har testat lite och kommit fram till det jag tyckte var godast recept kommer snart:)

      Radera
  4. Vildsvinskött är ju så gott, och grytor perfekta eftersom köttet är magert och lätt blir torrt. I kväll blir det revben av vildsvin här hos oss :)

    SvaraRadera