onsdag 23 september 2015

Fetaostbiffar med ugnsrostade rotsaker

Fetaostbiffar är riktigt gott man kan variera biffarna på många sätt. Den här gången blandade jag på detta vis.
Fetaostbiffar
500g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
2 msk sambal oelek
2 msk grädde
1 pressad vitlök
75-100g fetaost

Dela fetaosten i mindre bitar
Blanda nötfärsen och saltet
Blanda i grädde, sambal, peppar,vitlök och ägget
Forma biffar och lägg i en eller två mindre bitar fetaost.
Stek på medelvärme i smör. 

Jag serverade ugnsrostade rotsaker till
morötter
potatis
rödbetor
rapsolja
olivolja
flingsalt
fetaost

Sätt ugnen på 225°
Skala och dela rotsakerna i önskad storlek lägg i en ugnsform.
Ringla rapsolja över rotsakerna innan de ställs in i ugnen.
Tar ca 15-25 min i ugnen
Innan servering strö på flingsalt, olivolja och ev överbliven fetaost.

Ha det gott
Kram Milla 
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

2 kommentarer:

  1. Det är ju verkligen så gott att ha fetaost i färsbiffar, och en klick sambal är ju inte alls fel det heller!
    Ha en fortsatt finfin vecka,
    kramar

    SvaraRadera