tisdag 11 april 2017

Laxtårta

Den här godingen brukar jag göra i påsktider.

Laxtårta
Botten
200 g kavring
50 g smält smör
Smält smöret.
Kör brödet i en matberedare, häll i smöret och blanda dessa.
Häll ner i en form och platta till, ställ sedan in i kylen minst 1 timma.


Fyllning
Blanda
5 hårdkokta hackade ägg
200 g finhackad rökt lax
1 dl hackad gräslök
2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
 salt, peppar
Bred ut smeten i formen ovanpå den kylda botten. 
Låt den vila i kylen tills det är dags att äta den (gärna någon timma)

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashälsoblogg och Twitter@millafunderar

6 kommentarer:

  1. Åh, så gott!
    Åt första påskbordet idag på lunchen med bl a god lax, sillar av olika slag och ägghalvor med olika röror. Mums!

    SvaraRadera
  2. Mums!

    Ha en fin påsk!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Åh, så gott! Brukar göra en liknande.
    Önskar dig en riktigt skön påskhelg!
    Kram Lena

    SvaraRadera