fredag 15 juli 2011

Linsgratäng



Sista kvällen innan hemfärd från Sälen hade vi lite för mycket mat kvar. Jag blandade det vi hade och så blev denna rätt till.
Linsgratängen blev verkligen jätte god.
Den går bra att äta som den är med en grönsallad.
Vi hade lite kycklingfile kvar som vi hade bredvid.
Det blir ganska mycket av den här satsen ett tips är att man fryser in resterna.

Linsgratäng
3dl okokta röda linser
2 rödlökar
1 röd chili
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 fpk krossade tomater
2 st pressade vitlöksklyftor
1 röd paprika
150g fetaost
rapsolja
timjan
salt
svartpeppar

Sätt på ugnen 225º
Koka linserna i 9dl saltat vatten ca5-10 min.
Häll av och låt rinna av i sil.
Skölj och hacka paprikan.
Skala och hacka lök.
Finhacka chilin spara lite av kärnorna.
Fräs lök och chili i olja en liten stund tills löken mjuknat.
Blanda i linserna, grädde, vatten, buljong, krossade tomaterna, vitlöken och kryddorna låt koka 5 min.
Häll över i en ugnsform och blanda i paprikan och smula över fetaosten.
Gratinera i mitten av ugnen 10 min.

1 kommentar:

  1. Lät jättegott!

    Ni har oxå varit norröver ju.... Nu har vi precis lämnat tomteland, det är alltid så härligt där. Önskar man hade flera dagar där.

    Kram Nina

    SvaraRadera